گلسا

نکات مهم در خصوص گیاه شامادورا

گیاه شامادورا با نام دیگر Neanthe sella ، و با نام علمی Chammaedorea elegans از لحاظ شکل ظاهری شبیه به Kentia  می باشد که نباید با آن اشتباه گرفته شود. اگر به گل بنشیند ساقه ای گل دهنده می دهد که میوه های حبه ای از آن آویزان هستند اصولا به ندرت گل می دهند اما در بعضی موارد در ۴-۳ سالگی مشاهده شده است. به شدت به کنه تارعنکبوتی حساس است. شستشوی برگها علاوه بر از بین بردن کنه ها در جلوگیری از ابتلاء آنان موثر است گرچه در زادگاه اصلی خود در سایه درختان بزرگ و در هوای آزاد می روید به آسانی با فضای نه چندان روشن آپارتمان خو می گیرد

*شرایط نگهداری

نور : از اشعه مستقیم آفتاب بیزار است، برگهای آن در نور خشک میشوند، سایه را برای مدت طولانی تحمل می کند.بهترین نور نیم سایه است. از قرار دادن این گیاه در معرض نور مستقیم آفتاب یا چسبیده به پنجره های آفتاب گیر جدا خودداری نمایید.

دما : دمای متعادل داخل منزل یا فضای اداری- تجاری و .. برای این گیاه مناسب است. سعی کنید که دما از یک حد متعادل کم یا زیاد نشود. این دمای متعادل بین 20 تا 25 درجه می باشد.

آبیاری : همیشه خاک را مرطوب نگه دارید.در تابستان۳-۲بار در هفته نیاز به آبیاری دارد. در زمستان یک بار درهفته کافی است. بهترین شیوه آبیاری گیاهان آپارتمانی جهت آنکه این میزان متعادل باشد و کم و زیاد نگردد، بررسی خاک سطحی گیاه می باشد. در هنگام آبیاری 5 تا 10 سانت از خاک سطحی را کنار زده و با دست چک کنید. در صورتیکه احساس رطوبت کردید نیاز به آبیاری نمی باشد.

*دقت داشته باشید که حتما آب جمع شده در زیرگلدانی تخلیه گردد.

رطوبت : نیاز به رطوبت وغبارپاشی روزانه با آب فاقد املاح دارد. جهت ایجاد رطوبت دائمی و پایدار داخل زیرگلدانی آب و سنگریزه بریزید. آشپزخانه های مرطوب و حمام ها برای آن مناسب است.

تغذیه : هر دو هفته یکبار با کودهای مایع مخصوص گیاهان زینتی فقط با نصف میزان پیشنهادی از طرف فروشنده آن را تغذیه کنید.

*ترکیب خاک مناسب

برای گیاهان آپارتمانی بر حسب دانش و تجربه به ترکیبی مناسب دیت یافتیم که می توانید از این پکیج بهره مند گردید. ترکیب کوکوپیت- پیتماس- پرلیت- خاک برگ- ماسه و پوست برنج. این ترکیب می تواند بهترین بستر برای گیاه شما باشد.

*روش های تکثیر

گیاه شامادورا می تواند جذابیت زیادی را به محیط اطراف شما بدهد. و این باعث میشود که علاقه داشته باشید تا آن راتکثیر نمایید.

اما به دو شیوه اصلی می توانید این گیاه را تکثیر کنید. روش اول که اصلی ترین و بهترین راه می باشد تکثیر از طریق پاجوش است. روش دوم که طولانی تر و احتمال خرابی گیاه نیز بیشتر است استفاده از بذر می باشد.

گیاه شامادورا زمانی که به بلوغ می رسد در اطراف خود پاجوش های زیادی را تولید می کندو دقت کنید که در زمان جداسازی آن پاجوش ها به ریشه های اصلی آسیبی ایجاد نشود. می تواند به راحتی با یک چاقوی تیز، پاچوش را جدا کرده و در گلدانی قرار دهی که میزان شن در آن بیشتر از ترکیب اصلی گیاه باشد و منتظر بمانید تا ریشه داده و به استحکام برسد. در این میان آبیاری و حفظ رطوبت خاک را کنترل کنید. مراقب باشید که بیش از اندازه آبیاری نکنید چون موجب قارچی شدن و پوسیدگی گیاه می شود.

شیوه دوم تکثیر که از طریق بذر می باشد طبیعتا طولانی تر و احتمال از بین رفتن بذر ها نیز بیشتر است. اما می توانید بذر ها را در طرفی کم عمق که با خاک مخصوص قلمه زنی آماده کرده اید، قرار دهید و آبیاری مدام آن را حفظ کنید تا جوانه بزند و ریشه ایجاد کند. بعد می تواند آن رابه گلدان دیگری انتقال دهید.

*بیماری های شایع شامادورا

1- زرد شدن برگ شامادورا از قسمت نزدیک به خاک:

شامادورا چندان سریع رشد نمیکند. ممکن است در فرآیند رشد خود با مشکلاتی روبه رو شود که یکی از آنها زرد شدن برگ است. این موضوع دلایل مختلفی دارد که بسته به شرایط شما باید بررسی نموده و مشکل را رفع نمایید:

-آبیاری بیش از اندازه و قارچی شدن ریشه ها و حالت پوسیدگی ایجاد شدن در آن ها ( درمان: سریعا میزان آبیاری را بررسی نمایید- آب موجود در زیرگلدانی را خالی کنید- از آب تصفیه شده استفاده کنید- جهت رفع قارچی بودن ریشه از داروی مانکوزب استفاده کنید.

-نور کم دلیل دیگر این اتفاق است. درست است که شامادورا امکان زندگی در نور کم را دارد اما نه جایی که سایه باشد و نوری به آن نرسد. بهتر است فضا را تغییر داده و جابه جایش کنید.

-کمبود مواد غذایی عامل دیگر آن خواهد بود. در صورتیکه می بینید گیاه جوانه و برگ های جدید میزند اما برگ های قدیمیتر گیاه زرد شده و بیحال هستند، گیاه با کمبود مواد غذایی روبه رو می باشد. بهتر است از کود استفاده کنید. کود 20-20-20 در شرایط فعلی می تواند مواد غذایی متعادلی را به گیاه برساند.

2- سوخته شدن و قهوه ای شدن نوک برگ ها

-شامادورا را از محیطی که نور مستقیم آفتاب دارد و یا نور غیر مستقیم شدید دارد دور کنید. واکنش گیاه در این شرایط قهوه ای و خشک شدن نوک برگ ها می باشد.

-رطوبت کم برای شامادورا عامل دیگری برای این واکنش می باشد. سعی کنید که رطوبت کافی به گیاه برسد. می توانید با غبار پاشی (حتما در صبح زود یا غروب و زمانی که آفتاب نیست این کار انجام شود) رطوبت را افزایش دهید.

3- وجود لکه های قهوه ای کوچک بر روی برگ ها

-این بیماری به نام های Calonectria و Cylindrocladium شناخته می شود و لکه های قهوه ای کوچک نا متقارن بر روی گیاه ایجاد می کند. در این شرایط قسمت های بیمار را از گیاه جدا کنید. این مشکل اغلب به دلیل کمبود مواد غذایی از جمله پتاسیم و منیزیم ایجاد می شودپس بهتر است با کود دهی (18-18-18) از این اتفاق جلوگیری کنید. در صورتی هم که گیاه دچار بیماری شد می توانید از سم کاربندازیم استفاده نمایید.

نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا
fa_IRPersian

ورود

برای وارد شدن به ناحیه کاربری خود از طریق ایمیل و پسورد اقدام فرمائید

مشاوره رایگان

با شما تماس خواهيم گرفت