آفات و بیماری های ساختاری گیاه سانسوریا
درمان قارچ سانسوریا :
نرم شدن قسمت انتهایی متصل به خاک، شل شدگی برگ ها و له شدگی ریشه از علایم قارچی شدن گیاه می باشد که به دلیل آبیاری بیش از اندازه و حضور آب در اطراف ریشه به مدت زیاد اتفاق می افتد. حتی حضور آب در زیرگلدانی نیز می تواند گیاه را به این مرحله برساند زیبا آب توسط خاک، مجدد به داخل گلدان باز نشر می گردد. در این حالت لکه های قهوه ای و سیاه بر روی برگها ایجاد می شود و برگها قوام خود را از دست می دهند.
در این حالت بهترین کار آن است که خاک گلدان را با خاکی مرغوب و با زهکشی مناسب تعویض نموده و قبل از کاشت مجدد
ریشه های خراب و برگهای پوسیده را از آن جدا کنید. پس از کاشت، گیاه را با قارچ کش (قارچ کش مانکوزب) های معتبر موجود در بازار آبیاری نمایید. حد تعادل را بر اساس میزان مصرف پشت بسته رعایت کنید.
بیماری لکه برگی قارچی :
از دیگر مشکلات سانسوریا لکه برگی است و زخمهای آبدار قرمز قهوهای بر روی برگهای جوان بوجود میآورد وحاشیه آن ها را زردرنگ میکند. در شرایط مرطوب و در صورت شدت یافتن بیماری لکهها به هم متصل شده و برگ از بین میرود. محیط مرطوب، خیس شدن گیاه و تهویه نامناسب محیط باعث شیوع بیشتر این بیماری میشود. در صورت لزوم میتوان از سموم قارچکش استفاده کرد. بهترین کار آن است که گیاه در جایی قرار داده شود که گردش هوا وجود داشته باش، رطوبت بیش از اندازه نباشد و آبیاری به میزان درست صورت گیرد. بخش زیادی از بیماریهای سانسوریا با ایجاد تعادل در شرایط محیطی به وجود نمی آیند.
علت جویده شدن لبه برگهای سانسوریا :
در صورتیکه مشاهده کردید اطراف برگها حالت جویده شدن پیدا کرده است باید بدانید که گیاهتان دچار آفت شده است. لذا می توانید از آفت کش های معتبر بازار استفاده کنید و حتما به جای زخم هم بزنید. تعادل در استفاده از این آفت کشها را رعایت کنید.
شپشک آرد آلود :
این نوع آفت چه در گیاه سانسوریا و چه گیاهان دیگر رایج است. اگر به موقع به داد گیاه نرسید به دلیل اینکه شپشک از شیره گیاه تغذیه می کند باعث ضعیف شدن و زرد شدن برگها و یا حتی افتادن برگ می شود. اگر میزان آن کم است با یک پارچه تمیز و نرم آفات را بردارید ولی اگر میزان آفت زیاد است بعد از برداشتن آفات باید حتما از سموم سیستماتیک (همچون کونفیدور- اکسی دیمتون متیل) استفاده کنید تا از بین برود.
لارو حشرات :
این حشرات از برگ گیاه تغذیه میکنند و حاشیه برگ یا پهنه ی آن را زخمی کرده و در آن ها سوراخ ایجاد میکنند. برای مبارزه با آن ها از سم حشره کش ( همچون دیازینون) استفاده کنید.
اگر تعداد آن کم بود می توانید خاک سطحی خاک را کامل خالی کنید و از خاکی استریل استفاده کنید و از این طریق کنترل نمایید. و ظرفی از سرکه را بر روی خاک قرار دهید تا تبخیر آن حشرات را دور کند.
تریپس و علت چروک شدن سانسوریا :
تریپس یا ریشک بال حشراتی کوچک، باریک و بالدار هستند که با سوراخ کردن لایه اپیدرمی یا بیرونی بافت گیاه و مکیدن محتویات درون سلولی، تغذیه میکنند که منجر به تخریب، سوراخ شدن و رنگ رفتن سطح گیاه میشود. از دیگر آفت های گیاه سانسوریا تریپس است که سبب جمع شدن برگ سانسوریا میشود. تریپس از برگها تغذیه میکند و سبب پیجش برگها، بد شکل شدن آنها و ایجاد نقاط خاکستری، نقره ای روی آنها میشود. همچنین تریپس ازجمله عوامل انتقالدهنده عامل بیماری ویروسی موزاییک برگ است که بر اثر آن بر روی برگها لکههای زردرنگی ایجاد میشود و برگها بدشکل و گیاه کوتاه قامت میشود. میتوانید از حشره کش دیازینون و یا پروتئوس استفاده کنید)
نماتد گره ریشه :
میتواند بر روی ریشه سانسوریا گال تولید کند که در نتیجه این بیماری گیاه ضعیف و کوتاه قامت میشود و حتی ممکن است از بین برود. استفاده از مخلوط خاک ضد عفونی شده و قلمههای سالم گیاهی راهکار مبارزه با نماتد و جلوگیری از فعالیت آنان است. این نوه از بیماری در صورت درمان نشدن نه تنها گیاه را نابود می کند بلکه خاک را هم از بین می برد و شما دیگر نمیتوانید از آن خاک هم استفاده کنید. در گذشته سموم خاصی برای مبارزه با این بیماری وجود نداشت اما در حال حاضر می توانید از واپام- متام سدیم یا موارد مشابه در بازار استفاده کنید.
پشه های ریز در خاک سانسوریا را چه باید کرد ؟
حشرات در محیط های مرطوب بهتر و راحت تر تکثیر و زندگی میکنند. اگر حشرات ریزی را در اطراف گیاه مشاهده کردید، به احتمال زیاد آبیاری بیش از حد بوده و خاک باتلاقی شده است. برای حل این مشکل فواصل آبیاری را زیاد کنید به طوری که خاک گیاه به عمق یک بند انگشت خشک گردد. در صورت زیاد بودن این پشه ها ممکن است برای از بین بردنشان نیازمند سموم شیمیایی باشید. بهتر است از سم های ارگانیک موجود در بازار استفاده کنید. توصیه میشود تغییر در عوامل محیطی گیاه، به صورن آهسته صورت گیرد تا گیاه دچار شوک نشود. میتوانید از حشره کش دیازینون استفاده کنید.
در صورتیکه کم باشد می توانید از درمان های خانگی هم استفاده کنید. خاک سطحی را خارج کنید و با خاک استریل جایگزین کنید و بعد ظرف سرکه ای را بر روی خاک قرار دهید تا پشه ها دور شوند.
دایره های قهوه ای بر روی برگ سانسوریا چگونه بر طرف می شود؟
در بعضی موارد با چنین صحنه ای بر روی برگهای سانسوریا روبه رو می شوید. لکه های قهوه ای یا قرمز که حالت سوختگی و فرورفتگی ایجاد ایجاد می کند و رفته رفته بیشتر می شود.
در این حالت گیاه شما قارچی شده است. نوع آبیاری و میزان رطوبتی که به گیاه رسیده است بیش از اندازه بوده.
راه درمان به غیر رفع موانع محیطی، استفاده از قارچ کش های مناسب همچون بنومیل، مانکوزب و کاربندازیم می باشد. (بر اساس دستورالعمل).
علت نرم شدن و شل شدن و افتادگی برگها در سانسوریا؟
زمانیکه گیاه در چنین شرایطی قرار گیرد و حالت نرم شدگی و آبکی شدن و قهوه ای شدن در برگ ها اتفاق افتد با پدیده قارچی شدن گیاه روبه رو خواهدی بود می بایست درمان صورت گیرد. بهتر است برگ های خراب را جدا کنید و از سموم قارچ کش همچون کاربندازیم با نوردوکس برای گیاه استفاده کنید.
در صورتیکه تخریب در برگی کم باشد می تواند آن را نگاه داشته و ضمن سمپاشی به صورت آبیاری بر روی برگها هم اسپری نمایید.
علت نرم شدن و شل شدن و افتادگی برگها در سانسوریا؟
وجود لکه های قرمز و قهوه ای بر روی برگ سانسوریا نشان از قارچی شدن گیاه می باشد. این بیماری می تواند باعث نابودی شود.
از دیگر مشکلات سانسوریا لکه برگی است و زخمهای آبدار قرمز قهوهای بر روی برگهای جوان بوجود میآورد وحاشیه آن ها را زردرنگ میکند. در شرایط مرطوب و در صورت شدت یافتن بیماری لکهها به هم متصل شده و برگ از بین میرود. محیط مرطوب، خیس شدن گیاه و تهویه نامناسب محیط باعث شیوع بیشتر این بیماری میشود. در صورت لزوم میتوان از سموم قارچکش استفاده کرد. میتوانید بر اساس دستورالعمل از کاربندازیم یا مانکوزب استفاده کنید.